Startsida  Djur i reptilbutiken  Leopardsnok

Leopardsnok

Zamenis situla

Leopardsnok

Zamenis situla

Upptagen på artskyddsförordningen

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 90-100 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 1-2

Pris: 1695 kr

Rekommenderat terrarium: 0,54 m² - 120x45x60 cm eller större

Utbredningsområde: Sydöstra Europa

Kort artbeskrivning

Leopardsnok (Zamenis situla) är en ogiftig marklevande orm i den stora familjen snokar (Colubridae). Arterna i släktet Zamenis räknades tidigare till släktet Elaphe. Släktet Zamenis omfattar 6 arter från Europa och mellanöstern.

Leopardsnoken är en medelstor dagaktiv snok, och vuxna individer är som regel ca 80-100 cm långa. Arten är en aktiv jägare, både på marken och klättrandes i buskar och liknande.

Leopardsnokar blir könsmogna efter ca 2-4 år (beroende på tillväxttakt), och hanar blir som regel kösnmogna senare (vid en större kroppsstorlek) än honor. Med bra skötsel kan arten leva i 15-20 år.

En leopardsnok som sitter på en sten

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Leopardsnok

Zamenis situla


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan