"Electric Blue" Gecko

Lygodactylus williamsi

"Electric Blue" Gecko

Lygodactylus williamsi

"Electric Blue" Gecko

Lygodactylus williamsi

CITES: A

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Allätare
  • Storlek: ca. 8,5 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 2-3

Pris: -

Rekommenderat terrarium: 60x45x60, eller större.

Utbredningsområde: Tanzania, Morogoro-regionen

Kort artbeskrivning

Den "Electric Blue" Gecko (Lygodactylus williamsi) är en liten dagaktiv och trädlevande ödla som i naturen endast lever i ett mycket litet område (ca 20 km2) i Tanzania. 

Lygodactylus williamsi är en liten ödla, vuxna hanar kan bli upp till ca 8,5 cm i total längd, honorna är något mindre.   

Det är lätt att se skillnad på könen hos vuxna L. williamsi. Hanarna är som regel klarblåa med svarta ränder under hakan, samt har tydliga preanal-porer och hemipenisbulor, medan honorna är bruna eller gröna. Undersidan är orange hos både honor och hanar. Både hanar och honor kan även ändra färg, eller åtminstone färgton beroende på sinnesstämning, miljö och temperatur. 

I fångenskap kan arten bli åtminstone 8-10 år gammal.

Två ödlor, en blå och en grön (en hande och en hona)

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan