Majsorm (slutsåld)

Pantherophis guttatus

Majsorm

Pantherophis guttatus

CITES: Ej listad

  • Marklevande/klättrande
  • Skymnings-/nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 120-180 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 1-2

Pris: 995 kr

Rekommenderat terrarium: 180x60x60 cm

Utbredningsområde: Östra USA.

Kort artbeskrivning

Majsormar är en av de allra vanligaste ormarterna i fångenskap, bland annat på grund av sitt generellt lugna temperament. Majsormar är dessutom mycket lättavlade och ställer inga höga krav på skötsel, vilket har lett till att man idag kan hitta Majsormar i en mängd olika färgvarianter, eller "morfer".

De är primärt aktiv under kvällen och natten. Arten är en duktig grävare och klättrare.

Nykläckta Majsormar är mellan 20 och 30 cm långa, och vuxna individer blir som regel 0,9-1,5 meter. Majsormar blir könsmogna efter ca 3-4 år (beroende på tillväxttakt), och med bra skötsel kan de bli 15-25 år gamla i fångenskap. Det finns rapporter om individer som har levt i över 30 år!

En färgglad majsorm som hänger från bark

Majsorm (slutsåld)

Pantherophis guttatus


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man ska köpa en orm eller hur det går till om du skulle vilja tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan