Pärlödla

Timon lepidus

Pärlödla

Timon lepidus

Upptagen på artskyddsförordningen

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare/allätare
  • Storlek: 40-60 cm
  • Värmeplats: 40°C
  • Fergusonzon: 3

Pris: 695 kr

Rekommenderat terrarium: 1,08 m² - 180x60x60 cm för djur upp till max 40 cm totallängd, sedan större.

Utbredningsområde: Sydvästra Europa

 

Kort artbeskrivning

Pärlödlan (Timon lepidus) är en av Europas största ödlor. Släktet Timon ingår i familjen Lacertidae – egentliga ödlor, precis som våra svenska skogsödlor och sandödlor.

Pärlödlor hittas naturligt i Spanien, Portugal, södra Frankrike samt i norra Italien. Dessa dagaktiva ödlor är snabba och aktiva jägare som ofta kan ses gassandes i solen på en sten eller klippa.

Dessa stora ödlor är trevliga terrariedjur, förutsatt att man kan erbjuda dem den plats de behöver. Under rätt förutsättningar kan Pärlödlor bli upp till 25 år gamla, men den genomsnittliga livslängden i fångenskap är snarare 10-15 år.

En ståtlig pärlödla som solar

Pärlödla

Timon lepidus


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en ödla.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Passande inredning


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan