Startsida - CyberZoo  Djur i reptilbutiken  Västlig trynsnok

Västlig trynsnok

Heterodon nasicus

Västlig trynsnok

Heterodon nasicus

CITES: Ej listad

  • Primärt marklevande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 50-80 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 2

Pris: 1695 kr

Rekommenderat terrarium: 90x45x60

Utbredningsområde: USA

Kort artbeskrivning

Trynsnokar känns lätt igen på deras karakteristiska ”tryne” – ett specialiserat fjäll längst fram på nosen. Detta fjäll används som spade när ormarna gräver.

Heterodon nasicus har en beige eller ljust grå grundfärg med en distinkt teckning av brunaktiga fläckar/fält ryggen. Ansiktet har en brun mask och i nacken finns tre avlånga bruna fält. Undersidan av kroppen är oftast ljus med varierande mängd mörkare teckning.

Undersidan av svansen är oftast nästan svart. Som tidigare nämnts är det lätt att bestämma könet på vuxna individer bara utifrån deras storlek, och hanar har dessutom en tydligt (proportionellt) längre och grövre svans än honor. 

Med bra skötsel kan arten leva i 15-20 år.

Västlig trynsnok

Heterodon nasicus


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man ska köpa eller tinga en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan