Startsida  Reptil

Terrarium & tillbehör för reptiler

Vi erbjuder ett heltäckade sortiment av tillbehör till de allra flesta typer av terrarium och paludarium, livsmiljöer och arter. Vi erbjuder även frakt av alla typer och storlekar av terrarium.

terraristik kameleont

Värmematta, terrarium eller vitaminer till din reptil hittar du hos oss tillsammans med hundratals andra reptilprodukter. De mest populära varumärkena i vårt sortiment är Arcadia, Exo Terra, Zoo Med och Solar Raptor. Arcadia är en av de ledande utvecklarna och innovatörerna inom terrariehobbyn och utvecklar kontinuerligt sitt produktsortiment. Deras produkter håller genomgående en god kvalité och är dessutom anpassade för att fungera bra ihop. De tillhandahåller bland annat ett imponerande utbud av terrariebelysning som lysrör, kompaktlysrör, glödlampor och spotlights för olika reptiler som sköldpaddor och ormar.

När det kommer till klimatkontroll så finns det kompletta system från Habistat, Exo Terra och Lucky Reptile. Exo Terra har en kombinerad regn- och dimmaskin som heter Monsoon och den passar både i växthus (exempelvis för att odla tropiska växter till terrarium) och terrarium. Super Rain från Lucky Reptile är även den en kraftfull och högpresterande regnmaskin för klimatkontroll i terrarium. Det finns reservdelar till båda systemen i vårt sortiment. I kategorin klimatkontroll hittar du även termometer och hygrometer för terrarium så att du kan kontrollera både temperatur och luftfuktighet.

Bra värmekällor för reptiler är ett måste och det finns flera alternativ att välja mellan, som till exempel halogenlampor, värmemattor och värmestenar. Fördelen med att ha flera olika värmande produkter i ett terrarium är att man på så sätt kan skapa zoner med olika temperatur. Det är nödvändigt för flera olika typer av reptiler då de är växelvarma och bara kan reglera kroppstemperaturen med med hjälp av yttre faktorer. Eftersom de inte har tillgång till solljus måste man lösa det med exempelvis värmelampor, infraröda keramiska värmare eller en värmesten. Värmekällor bör alltid kopplas till en termostat eller dimmer.

Bottenmaterial för reptiler, ormar, grodor och ödlor finns i flera olika former. För ökenlevande reptiler finns ökensand i olika färger. Vi har även en typ av sandmatta som fungerar som ett hygieniskt alternativ för reptiler i karantän. Zoo Med har en typ av sand som lämpar sig särskilt bra till exempel för ormar och ödlor som gräver. Den innehåller en del lera som gör att det går att bygga grottor och tunnlar som husdjuren kan utnyttja som gömställe, för fortplantning eller för att reglera kroppstemperaturen.

För grodor och salamandrar finns olika typer av bottensubstrat som dels håller fukt men som även tillåter djuren att gräva och bygga tunnlar. De innehåller bland annat kokosfiber, kokoschips eller olika typer av mossa. För ormar finns olika typer av bark i olika fraktioner, men även ett mycket populärt bottensubstrat som heter Aspen Snake Bedding från Zoo Med. Det består av aspspån som är näst intill dammfritt och dessutom motverkar dålig lukt från terrarium.

Inredning till terrarium kan se ut på många olika sätt, men man bör försöka att efterlikna husdjurets naturliga miljö i så stor utsträckning som möjligt. En bra början för att få till ett snyggt akvarium är att välja bakgrund. En enkel plansch duger ibland, men Exo Terra har en tredimensionell bakgrund i frigolit som dessutom gör det enkelt att dölja sladdar och slangar. En korkbakgrund för terrarium är precis som namnet antyder en naturlig bakgrund med stora bitar riktig korkbark som är monterade på en tunn skiva av finmalen kork. De finns i olika storlekar från 30x 30 cm upp till 60 x 90 cm.

Oavsett om man har för avsikt att inreda ett ökenterrarium eller regnskogsterrarium finns en uppsjö av plastväxter för att simulera olika livsmiljöer. Välgjorda och realistiska kaktusar, suckulenter och andra ökenväxter kan kombineras med stengrottor och stenrösen i husdjurssäkra plastmaterial. I sortimentet hittar du även foderskålar och vattenskålar med stenkaraktär som inte bryter illusionen av ett ökenlandskap. För regnskogsakvarium finns både konstgjorda lianer, orkidéer och ormbunkar men även naturtrogna kopior av ficus, croton, ruscus, abutilon och andra tropiska växter.

En förutsättning för att din reptil ska leva ett långt och hälsosamt liv är att den har tillgång till rätt typ av foder samt kosttillskott i form av vitaminer och mineraler. Till flera arter finns berikade torrfoder medan andra föredrar torkade insekter som gräshoppor eller silkesmask. I lagershopen i Trollhättan säljer vi levande foder som syrsor, mjölmask och Zophobas. Dessa skickas ej.

Populära reptilprodukter

Populära terrarium m.m

Guider, videor & tips

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan