Reptil - Terrarium & Reptiltillbehör

Reptiltillbehör i alla former och storlekar hittar du hos oss. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter designade för att möta behoven hos olika reptilarter och deras terrarium. Dessutom garanterar vi säker och tillförlitlig frakt för varje terrarium, så att du enkelt kan få dina nödvändigheter levererade direkt till din dörr.

terraristik kameleont

Upptäck Vårt Sortiment av Reptilprodukter

Bland våra hundratals reptilprodukter hittar du allt från värmemattor till terrarium och vitaminer för din reptil. Vi har de mest populära varumärkena såsom Arcadia, Exo Terra, Zoo Med och Solar Raptor. Arcadia är en av de ledande utvecklarna och innovatörerna inom terrariehobbyn och utvecklar kontinuerligt sitt produktsortiment. Deras produkter håller genomgående en god kvalité och är dessutom anpassade för att fungera bra ihop. De tillhandahåller bland annat ett imponerande utbud av terrariebelysning som UVB-lysrör, allmänbelysning och värmelampor för olika reptiler som ödlor, sköldpaddor och ormar.

Klimatkontroll för Terrarium

När det kommer till klimatkontroll så finns det kompletta system från Habistat, Exo Terra och Lucky Reptile. Exo Terra har en kombinerad regn- och dimmaskin som heter Monsoon och den passar både i växthus (exempelvis för att odla tropiska växter till terrarium) och terrarium. Super Rain från Lucky Reptile är även den en kraftfull och högpresterande regnmaskin för klimatkontroll i terrarium. Det finns reservdelar till båda systemen i vårt sortiment. I kategorin klimatkontroll hittar du även termometer och hygrometer för terrarium så att du kan kontrollera både temperatur och luftfuktighet.

Värmekällor för Reptil

Bra värmekällor för reptiler är ett måste och det finns flera alternativ att välja mellan, som till exempel halogenlamporvärmemattor. Fördelen med att ha flera olika värmande produkter i ett terrarium är att man på så sätt kan skapa zoner med olika temperatur. Det är nödvändigt för flera olika typer av reptiler då de är växelvarma och bara kan reglera kroppstemperaturen med med hjälp av yttre faktorer. Eftersom de inte har tillgång till solljus måste man lösa det med exempelvis värmelampor, infraröda keramiska värmare eller en värmesten. Värmekällor bör alltid kopplas till en termostat eller dimmer.

Bottenmaterial för Terrarium

Bottenmaterial för reptiler, ormar, grodor och ödlor finns i flera olika former. För ökenlevande reptiler finns ökensand i olika färger. Zoo Med har en typ av sand som lämpar sig särskilt bra till exempel för ormar och ödlor som gräver. Den innehåller en del lera som gör att det går att bygga grottor och tunnlar som husdjuren kan utnyttja som gömställe, för fortplantning eller för att reglera kroppstemperaturen.

Inredning och Miljö för Terrarium

Inredning till terrarium kan se ut på många olika sätt, men man bör försöka att efterlikna husdjurets naturliga miljö i så stor utsträckning som möjligt. En bra början för att få till ett snyggt terrarium är att välja bakgrund. En enkel plansch duger ibland, men Exo Terra har en tredimensionell bakgrund i frigolit som dessutom gör det enkelt att dölja sladdar och slangar. En korkbakgrund för terrarium är precis som namnet antyder en naturlig bakgrund med stora bitar riktig korkbark som är monterade på en tunn skiva av finmalen kork. De finns i olika storlekar från 30x30 cm upp till 60x90 cm.

Nutrition och Kosttillskott för Reptil

En förutsättning för att din reptil ska leva ett långt och hälsosamt liv är att den har tillgång till rätt typ av foder samt kosttillskott i form av vitaminer och mineraler. Till flera arter finns berikade torrfoder medan andra föredrar torkade insekter som gräshoppor eller silkesmask. Vissa foderdjur skickar vi och vissa hittar du endast i butiken i Trollhättan. Vi säljer levande foder som gräshoppor, syrsor, kackerlackor, mjölmask och Zophobas.

Insektsfoder & Vattengel

För att hålla dina foderinsekter friska och näringsrika erbjuder vi ett brett utbud av produkter. Vattengel är viktigt för insekterna så att de kan få i sig vätska utan risken att drunkna. Vi har olika typer av foder som säkerställer att dina insekter är i bästa möjliga skick innan de används som föda för dina reptiler. Se vårt sortiment av insektsfoder och vattengel för att hitta rätt produkter.

Reptilböcker & Terrarieböcker

För att stödja din kunskap och intresse inom reptilhållning har vi ett omfattande utbud av böcker. Här hittar du guider och referenser som hjälper dig att skapa den bästa miljön för dina reptiler och förstå deras behov bättre.

Terrarieväxter

Växter är en viktig del av terrariemiljön. Vi erbjuder levande terrarieväxter och bland dom har vi bl.a. köttätande växter som bidrar till att skapa en naturlig och hälsosam miljö för dina reptiler. Våra växter är noggrant utvalda för att passa olika terrarieklimat.

Populära reptilprodukter

Populära terrarium m.m

Vilken storlek på terrarium bör man använda?

Storleken på terrariet beror på reptilarten och dess storlek. Se till att terrariet är tillräckligt stort för att din reptil ska kunna röra sig fritt och utföra naturliga beteenden. Vi har en bra artikel om att välja rätt storlek på terrarium där du kan läsa mer.

Vilken typ av bottensubstrat ska man ha?

Välj ett substrat som efterliknar reptilens naturliga habitat. Använd material som är säkert och icke-irriterande för din reptil.

Kan man hålla reptiler i grupp, är de sociala djur?

Många reptilarter är ensamlevande och bör inte hållas i grupp. Det är viktigt att undersöka artspecifika beteenden innan man bestämmer sig för att hålla flera individer tillsammans.

Är värmelampa eller värmematta bäst för att värma upp terrariet?

Det beror på reptilarten. Värmelampor är bra för reptiler som behöver både värme och ljus, medan värmemattor kan vara bättre för arter som behöver bottenuppvärmning.

Vilken storlek ska man ha på sin vattenskål eller matskål?

Vattenskålen och matskålen bör vara anpassade efter reptilens storlek. Se till att de är tillräckligt stora för att din reptil ska kunna äta och dricka bekvämt.

Vad kan man göra åt en kräsen reptil?

Prova att variera dieten med olika typer av föda som är lämpliga för arten. Om reptilen fortsätter att vara kräsen, konsultera en veterinär för att utesluta hälsoproblem.

Kan man hålla olika reptilarter ihop?

Det rekommenderas generellt inte att hålla olika reptilarter tillsammans på grund av olika miljöbehov och risk för aggression. Om du överväger detta, gör noggrann forskning om båda arterna först.

Hur mycket UVB ska min reptil ha?

UVB-behovet varierar beroende på art. Konsultera artspecifika riktlinjer för att säkerställa att din reptil får adekvat UVB-exponering för optimal hälsa. Vi har sammansatt en artikel om varför UVB är så viktigt och hur mycket UVB din reptil behöver.

Får man använda grenar, löv och annat som kommer utifrån naturen?

Ja, det är ofta säkert att använda naturliga material från utomhus i ett terrarium. Rengör dock alltid materialen noggrant för att minimera risken för parasiter och sjukdomar. Vi har ett mer detaljerat blogg-inlägg om just detta ämnet!

Gillar reptiler musik, kan man spela musik i samma rum?

Reptiler kan höra musik, men deras reaktion varierar. Det är bäst att spela musik vid låg volym för att undvika att stressa djuren.

Hur reagerar reptiler mot blinkande och onaturligt färgat ljus?

Blinkande eller starkt färgat ljus kan vara stressande för reptiler. Det är bäst att undvika sådana ljuskällor i närheten av terrariet för att skapa en lugn miljö för din reptil.

Guider, videor & tips

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan