Startsida  Guider, videor och tips  Reptiltips  Alla skötselråd

Alla skötselråd

Här på CyberZoo.se skriver vi våra egna skötselråd med hjälp av vår reptilveterinär Jesper Agner Arnö och när det är dags att skaffa en ny art bör man givetvis läsa på om den nya arten. Vi har skötselråd till ödlor, ormar, sköldpaddor, spindlar, skorpioner, insekter, gråsuggor m.m!

KategorierRelevanta YouTube-videos

Relevanta YouTube-videos

I den här videon går Jesper genom olika begrepp som dagaktiv/nattaktiv eller trädlevande/marklevande vilket inte alltid är så svart på vitt som man kan tro. Vi som människor har valt att lägga arter i dessa kategorier för att det är enklare för oss att beskriva vissa beteenden på det sättet. Men i naturen fungerar det inte riktigt så, det är mer som en glidande skala. Oavsett vilken kategori ditt terrariedjur ligger i bör du alltid inreda på ett sådant sätt som gör att djuret själv får välja.

När det är dags att skaffa en ny art läser man givetvis skötselråd men det är en väldigt bra idé att även söka på djurets naturhistoria (natural history). Natural history är observationer på hur djuret lever och beter sig i naturen. Anledningen till att läsa och lära sig av natural history i kombination med skötselråd är för att kunna kritiskt fundera, tänka och göra pålästa samt välunderbyggda justeringar i skötseln.


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan